ویزای تحصیلی آمریکا


برای تحصیل در امریکا باید ویزای تحصیلی امریکا را داشته باشید. سه نوع اصلی ویزاهای تحصیلی امریکا عبارتند از:

ویزای جنرال دانش آموزان و دانشجویان کلیه مقاطع تحصیلی F
ویزای فرصت مطالعاتی J
دانش پژوهان مراکز و موسسات فنی حرفه ای M.

متقاضیان اصلی ویزاهای تحصیلی ویزاهای F1, J1, M1 و همراهان آنان ویزای F2, J2, M2 دریافت می کنند. پس از پذیرش از سوی مرکز آموزشی امریکایی، متقاضیF و M فرم I-20 و متقاضی J فرم DS-2019 دریافت می کند.
دانشجو می باید پیش از تاریخ درج شده در I-20 یا DS-2019در مصاحبه حضور یابد.

در صورتی که اولین وقت موجود دیرتر از این زمان است، یا باید تقاضای وقت فوری دهید و یا با دانشگاه مکاتبه نمایید تا I-20 شما با تاریخ جدید دوباره صادر شود. پس از پرداخت واریزی سفارت که برای ویزای دانشجویی ۱۶۰ دلار امریکاست، تاییدیه وقت سفارت برای شما یا مشاورتان ارسال می گردد، این برگه را که شامل اطلاعات قرار ملاقات و شماره MRV می شود، پرینت بگیرید و در روز مصاحبه با خود ببرید.

متقاضیان حضور در دوره های کوتاه مدت “معمولا زیر شش ماه” باید بر حسب شرایط، درخواست ویزای توریستی B2 یا بیزنس B1 دهند. اگر برای متقاضی از سوی مرکز آموزشی، نامه پذیرش صادر شده باشد، واجدالشرایط ویزای B2 خواهد بود ودر غیر این صورت باید برای ویزای توریستی اقدام کند.

یکی از موارد تاثیر گذار در روز مصاحبه، فرم DS-160 است؛ چرا که شرایط کلی شما توسط این فرم به سفارت اعلام می گردد. گاهی پیش از ورود متقاضی به سفارت، تصمیم گیری در خصوص ویزا شدن یا نشدن وی صرفا برطبق همین فرم صورت می گیرد. اگر شخصا اقدام به تکمیل این فرم می کنید، نهایت دقت و حوصله را در جواب دادن به سوالات به خرج دهید. حتما صفحه تاییدیه DS-160 Confirmation Page را پرینت بگیرید و در روز مصاحبه همراه خود داشته باشید.

پس از آن نوبت به پرداخت هزینه SEVIS می رسد. توجه داشته باشید که این پرداختی صرفا شامل متقاضیان F1, M1, J1 می شود. بنابراین متقاضیان سایر ویزاها و یا همراهان فرد دانشجو نیازی به پرداخت آن ندارند. این مبلغ برای متقاضیان F1,M1 200 دلار و برای متقاضیان J1 180 دلار امریکا می باشد. معمولا پس از پرداخت سویس، اصل رسید آن به آدرس اعلام شده در فرم I-901 ارسال می گردد، اما تاییدیه آن به صورت آنی صادر میشود. بنابراین کافیست برگه SEVIS Fee Payment Confirmation را پرینت بگیرید و در روز مصاحبه به سفارت ارائه نمایید.

مصاحبه شما با سفارت بیشتر از ۱۰ دقیقه زمان نخواهد برد. شما باید بتوانید در طول این مدت افسر صدور ویزا را متقاعد نمایید که صلاحیت ورود به خاک امریکا را دارید.

معمولا نکاتی که بیشتر مورد توجه سفارت قرار می گیرد شامل تمکن مالی فرد متقاضی یا ساپورتر وی و قصد بازگشت او به کشور مبدا می باشد. داشتن پذیرش از دانشگاهی معتبر نیز قطعا تاثیر گذار خواهد بود. حتما در روز مصاحبه، علاوه بر مدارک تحصیلی، سایر مدارک شخصی، مالی و شغلی کمک کننده را همراه داشته باشید، مشاوران ایران آنکارا در آماده سازی این مدارک شما را یاری خواهند داد.

در صورتی که با درخواست شما موافقت شود، معمولا یک شماره پرونده دریافت می کنید تا از روند پرونده خود اطلاع یابید و پس از پایان یافتن پروسه اداری یا FBI Check گذرنامه خود را برای صدور ویزا در اختیار سفارت قرار دهید. در برخی موارد، نیازی به بررسی بیشتر بر روی پرونده نیست، یعنی می توانید پس از مصاحبه فورا پاسپورت را تحویل سفارت دهید تا ویزا صادر شود، این مرحله نیز معمولا ۳ تا ۵ روز کاری طول می کشد.

در حال حاضر کنسولگری های دبی و ایروان و آنکارا اجازه پیکاپ می دهند. بدین معنا که متقاضی می تواند به ایران بازگردد و پس از صدور Clearance بدون نیاز به مراجعه حضوری، پاسپورت خود را به سفارت ارسال نماید.

اگر با درخواست شما مخالفت شد، سعی کنید علت را از افسر مربوطه جویا شوید، چرا که هیچ محدودیتی برای اقدام دوباره شما وجود ندارد.

در صورتی که دلیل رد شدن درخواست خود را متوجه شدید، سعی کنید شرایط دخیل در ریجکت شدن خود را تغییر دهید و دوباره اقدام به گرفتن وقت سفارت نمایید. در بسیاری موارد آفیسرها نظرات متفاوتی دارند، گاه تغییر محل کنسولی نیز کمک کننده خواهد بود.

Generic placeholder image